Gençlik ve Spor Bakanlığı “Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı” projelerinden  Almanya’nın Hagen şehrinden ilimize “Gençlik Değişimi” kapsamında gelen misafir gençlere veda gecesi düzenlendi. 

Gecede konuşma yapan Almanya Hagen Gençlik Merkezi Müdüresi Meral KARADAĞ: “Burdur’a geldiğimiz günden beri büyük bir ilgi, alaka ve misafirperverlik gördük. Burdur’u gezdik, çok güzel bir il ve unutamayacağımız anılarla dönüyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi bu konuda benim gibi düşünüyorlar. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bizde sizleri bekliyoruz.” dedi.

Veda gecesinde Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ahmet SANCAR’ da yaptığı konuşmada:  Kentimizin kendine has tarihi, doğal, kültürel güzellikleri vardır. Sizler gezerek,görerek buna şahit oldunuz.Bu güzellikleri ve burada gördüğünüz Türk misafirperverliğini, örf ve adetlerini  ülkenize gittiğiniz de arkadaşlarınıza paylaşmalısınız.Sizleri burada misafir etmekten onur duyduk. Dünya’da barışa kardeşliğe ve sevgiye ihtiyacımız vardır.Bunu da gençler olarak sizlerin tesis etmesi lazımdır. Bu projede paydaş olarak emeği geçen başta Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürcülüğü olmak üzere herkese teşekkür ediyor, sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi.

 Daha sonra ney dinletisi, sipsi dinletisi, yöresel türkü dinletisi, halaylar, Almanya  ve Burdur Gençlik Merkezi üyelerimizden oluşan bir halkoyunu gösterisi yapıldı.

  Almanya Haagen şehrinden gelen misafir gençlere  İl Müdürümüz Ahmet SANCAR tarafında tablo, sipsi ve ceviz ezmesi hediye edildi. Ve hatıra fotoğrafı çekildi.