14.01.2012 tarihinde hizmete giren Yeşilova Salda Kayak Merkezimiz 25.01.2015 tarihinde Vali Vekili Ali Nazım BALCIOĞLU, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, Yeşilova Kaymakamı Necdet ÖZDEMİR, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim ŞİMŞEK, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet SANCAR, daire amirleri,halkımız, sporcularımız ve basının yoğun katılımıyla Salda Kayak Merkezi Sezon açılışı yapıldı.

    İl Müdürü Ahmet SANCAR ın açılış konuşması ile başlayan Salda Kayak Merkezi Sezonu Açılış etkinliklerinde İl Müdürü Ahmet SANCAR “Salda Kayak Merkezimizin en uzun pisti 1600  metre, en kısası ise 950 metredir. 5 pistten oluşan kayak merkezimizin  860 metre uzunluğundaki teleski hattında 11 adet direk 40 adet T tipi teleski askısı bulunmaktadır. Tesiste 1 adet Snowtrack (Kar Ezme Makinası),2 Adet Kar Motoru, kayak yapmak isteyenler için kafeteryamızda kayak ve elbise malzemeleri temin edilmektedir. Kayak Merkezimizde Hizmet Alım yoluyla çalışan Kayak Antrenörümüz nezaretinde 60 faal lisanslı sporcu ile çalışmalarına devam etmektedir.Kayak Merkezimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı, Burdur İl Özel İdaresi, Yeşilova Kaymakamlığının ödenekleri ile bu noktaya gelmişti.Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ilimizden özellikle Yeşilova ilçemizden kayak spor branşında Milli Sporcular çıkacağını ümit ediyorum” dedi.

    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen snowbord ve kayak gösterileri yapıldıktan sonra küçük sporcularımız için kızak yarışmaları düzenlenerek dereceye giren sporcularımıza madalya verildi. Kayak Merkezi tesislerimize gelenlere yiyecek ikramından sonra serbest zaman etkinlikleri ile sezon açılışı devam etti.