Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması 16 Mart 2019 Cumartesi günü İstiklal Yerleşkesi MAKÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Ali İhsan Erkan tarafından açılış konuşması gerçekleştirdi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması Geleneksel Düzenlemesiz dalda Minikler ve Büyükler kategorisinde, Geleneksel Düzenlemeli dalda Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorisinde gerçekleştirildi.

Geleneksel Düzenlemesiz Dal Minikler kategorisinde 86.66 puan alan Bahçelievler Şehit Sıtkı Kara İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübü birinci, 84.66 puan alan Özel Burdur Bahçeşehir Koleji İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübü ikinci olurken, Büyükler kategorisinde 88.33 puan alan Bucak Gençlik Spor Kulübü birinci oldu.

Geleneksel Düzenlemeli Dal Minikler kategorisinde 88.33 puan alan Bahçelievler Şehit Sıtkı Kara İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübü birinci, Yıldızlar kategorisinde 89.00 puan alan Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu Gençlik Spor Kulübü birinci, Gençler kategorisinde 90.66 puan alan Burdur Spor Kulübü birinci ve Büyükler kategorisinde 90.00 puan alan Burdur Belediye Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ödül töreninde dereceye giren takımlara ödülleri İl Müdürümüz Orhan Kemerkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Nihat Gündüzalp, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Kompleksi Müdürü Öğretim Görevlisi Ali Karacakaya, Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Ali İhsan Erkan, Halk Oyunları Federasyonu Hakem Kurulu Başkanı Fatih Karabacak ve hakemler tarafından verildi.

Grup müsabakalarında İlimizi temsil edecek takımlara başarılar dileriz.