Amatör Spor Haftası kapsamında Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Yasin Uğur, Mehmet Akif Ersoy Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Darcan, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur ASKF Başkanı Nuri Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi SKS Daire Başkanı Mehmet Şimşek, Spor Federasyonu İl Temsilcileri, antrenörler ve öğrencilerin katılımıyla Burdur Gençlik Merkezi’nde ödül töreni ve banket programı düzenlendi.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp, Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nuri Yıldırım ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya’nın konuşmasıyla devam etti.

İl Müdürü Orhan Kemerkaya konuşmasında “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaşta insanın spor yapabileceği bir şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturması özendirmek amacıyla ortaklaşa düzenlenen amatör Spor Haftası etkinlikleri bu yıl 8-14 Ekim tarihleri arasında kutlanmaktadır. Sağlıklı ve başarılı bireyleri yetiştirmek, sporda birlik ve dayanışmanın tesisi ve sportif hareketliliğinin sağlanması adına İlimizde her branşta amatör spor faaliyetlerini geliştirmek ve emanet edilen çocukların hem spor olarak, hem de ahlak olarak olgunlaşmaları konusunda gerekli itinayı gösteriyor ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Sevgili sporcular sizler sevdiğiniz branşları amatör ruhla karşılığında hiçbir para beklemeden yapıyorsunuz, profesyonel sporcular ise artık para karşılığı bu işleri yapmaktadırlar. Ama unutmayalım ki tüm dünyanın ilgi ile izlediği bu profesyonel sporcularımızda zamanında sizler gibi amatör sporcuydu. Bütün amatör sporcularımız aslında geleceğin elit sporcuları ve profesyonel sporcuları olacaklardır. Aynı zamanda amatör spor kulüplerimizin icra ettiği görevlerde son derece önemlidir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın alkol, sigara uyuşturucu ve benzeri alışkanlıklardan uzaklaşması topluma zinde, dinamik ve üretken bir neslin yetişmesinde önemli rol üstlenen amatör kulüplerimizde her türlü desteği hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle amatör sporcularımızın ve spor kulüplerimizin haftasını kutluyor, 2018 yılı içerisinde dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyor, katılım sağlayan değerli hazîruna saygılar sunuyorum.” dedi.

2018 yılı içerisinde ulusal ve uluslararasında dereceye giren sporculara ödülleri Vali Yardımcımız Sayın Ali Nazım Balcıoğlu, Milletvekilimiz Sayın Bayram Özçelik, Milletvekilimiz Sayın Yasin Uğur, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç tarafından, yılın enlerine ödülleri ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya ve Burdur İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Darcan tarafından verildi.

Amatör Spora yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Valimiz Sayın Hasan Şıldak’a, Milletvekilimiz Sayın Bayram Özçelik’e, Sayın Baki Varol’a, Sayın Recep Kalkan’a ve İl Müdürümüz Sayın Orhan Kemerkaya’ya ödülleri Burdur ASKF Başkanı Nuri Yıldırım, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Şimşek ve Burdur ASKF yönetim üyesi Ömer Demir tarafından verildi.

Sayın Valimiz Hasan Şıldak’ın ödülünü Valimiz adına Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu’na verildi.

Ödül törenin ardından Banket programı ile sona erdi.