19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İlimizde büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Atilla Aksoy ve beraberindeki sporcu gençlerle birlikte Vali. V. Sayın Ali Nazım Balcıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Vali V. Balcıoğlu gençlerin bayramlarını kutladı.

Ziyaret sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlama programına Vali V. Ali Nazım Balcıoğlu başta olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Atilla Aksoy’un açılış konuşmasını yaptığı program Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan USO Lisesi Öğrencisi Aslı Apaydın’ın şiirini okumasıyla devam etti.

Programın devamında Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini" ve "Gençliğin Ata’ya Cevabını" okudular. Sporcularından oluşan gurubun sunduğu Cimnastik gösterisi ve sonunda oluşturdukları Türk Bayrağı seremonisi protokol ve katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Programın son bölümünde Üniversiteler Arası Halkoyunu Yarışmasında Türkiye Birincisi olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Oyunları ekibi gösterisini sundu.

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dereceye giren sporcu gençlere Vali V. Balcıoğlu ve protokol tarafından hediyelerinin verilmesiyle program sona erdi.