Sarıkamış Harekatı sırasında donarak vatanları uğrunda Şehit düşen Mehmetçiklerimizi 103. yılında anmak için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla Burdur Valiliği ve Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından “Sarıkamış Şehitlerini Anma” programı düzenlendi.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programına Burdur Valisi Şerif Yılmaz başta olmak üzere Burdur Milletvekili Reşat Petek, Garnizon Komutanı P. Albay Hakan Tutucu, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa katılan vatandaşlara atkı, bere, eldiven ve Türk bayrağı dağıtıldı. Program Cumhuriyet Meydanı’ndan Dev Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri eşliğinde, ellerinde bayraklarla Şehitliğe yürüyüş ile başladı.

Sarıkamış Şehitlerini Anma programında Sarıkamış Şehitleri ve vatan uğruna canını feda eden tüm Şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunularak akabinde İstiklal Marşımız okundu. Ardından Sarıkamış Şehitleri ve vatan uğruna canını feda eden tüm Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Programın son bölümünde yürüyüşe katılanlara çorba ikram edildi.

      Sarıkamış Şehitlerini Anma programına katılan kamu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, öğrencilerimize, gençlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.