Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek olan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri 17-22 Nisan 2014 tarihleri arasında Gazi Atatürk Stadında yapılacaktır.

14 Nisan 2014 tarihinde Burdur Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen teknik toplantıya 13 Okul Müdürü katılmıştır. Toplantıda Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Müsabakaya katılacak olan gençlerin eleme usulü şeklinde yapılacak olan Kaleli Yakan Top yarışmasının kuralları anlatıldı.

İl Müdürümüz Ahmet SANCAR'ın açılış konuşmasında "Bugün ilimizde yapılan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerine 13 okul 150 öğrencimiz katılmıştır. Bugün burada unutulmaya yüz tutmuş olan oyunlarımızı tekrardan canlandırmak için toplanmış bulunmaktayız. Müsabaka sonunda ilk 4'e girecek olan okullarımıza kupa ve madalya, diğer 9 okulumuzdaki katılımcılarımızada katılım belgesi ve bakanlık şapkası verilecektir. Etkinliklerde emeği geçen Okul Müdürlerimize, öğrencilerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize ve personellerimize teşekkür eder, öğrencilerimize müsabakalarda başarılar dilerim." dedi.